Dragos Daniel Foto & Video

Intrebari Frecvente

Termenul de predare al materialelor digitale este intre 30 si 60 de zile de la eveniment. Termenul pentru predarea albumelor fotocarte este de 15 zile de la plasarea comenzii.

Datorita faptului ca se filmeaza FullHD/4K, predarea pe DVD nu mai este fiabila. Viteza de transfer a discurilor (chiar si cele BluRay) este mult prea mica pentru a face fata formatului FullHD/4K fara o comprimare extrema si o pierdere substantiala a calitatii. Prin urmare, toate materialele vor fi livrate pe stick USB 3.1 sau Hard-Disk extern, tot cu interfata USB 3.1.

Acestea pot fi alese si de dumneavoastra, sau hotaram impreuna ce se va pune in album. Dar daca nu va permite timpul, sau din oricare alt motiv nu doriti, le vom selecta noi.

Toate fotografiile vor avea parte de editare de baza (Adobe Lightroom), dupa selectia initiala. Fotografiile selectate pentru album/slideshow vor avea parte de editare avansata (Adobe Photoshop), cum ar fi retusarea pielii si efecte speciale. Pentru a compara aceste nivele de editare, dati click aici: “urmeaza link”.

Pentru descrierea detaliata a tehnicilor pe care le folosim, vizualizati articolul Ce tehnica folosim pentru fotografierea si filmarea evenimentelor?

Rezolutia se refera strict la numarul de pixeli din imagine. Imaginea 4K are mult mai multi pixeli (de 4 ori mai multi decat FullHD 1080p), si implicit este mult mai detaliata. O imagine buna insa, nu este creata doar de rezolutie, iar acest lucru l-am detaliat pe blog, puteti accesa dand click aici

Ne putem deplasa oriunde in tara, chiar si in strainatate. Vor exista costuri suplimentare pentru transport si cazare, dupa caz.

Sedinta foto din ziua evenimentului este foarte importanta, iar pentru a obtine rezultate bune, recomandam sa alocati aproximativ doua ore.

Un fotograf profesionist ar trebui sa faca intotdeauna back-up. Nu trebuie sa va faceti griji ca vom pierde materialele filmate/fotografiate. Copiem cardurile pe laptop chiar in timpul evenimentului, de mai multe ori, iar cand ajungem acasa le pastram in dublu exemplar, pe hard-disk-uri diferite, pana la editarea si predarea lor. Dupa aceasta, pastram si o copie a materialelor finale timp de 1 an.

Cand vine vorba de aparatura, majoritatea fotografilor se impart intre cele 3 brand-uri: Canon, Nikon si Sony. Noi folosim aparate DSLR si Mirrorless din gama Sony, atat pentru fotografie cat si pentru video. Mai multe informatii despre aparatura si tehnica, gasiti pe blog.