Dragos Daniel Foto & Video

Intrebari Frecvente

Termenul de predare al materialelor digitale este intre 30 si 90 de zile de la eveniment. Termenul pentru predarea albumelor fotocarte este de 30 zile de la selectarea fotografiilor.

Datorita faptului ca fisierele video sunt la rezolutia 4K, predarea pe DVD nu mai este fiabila. Viteza de transfer a discurilor (chiar si cele BluRay) este mult prea mica pentru a face fata formatului fara o comprimare extrema si o pierdere substantiala a calitatii. Prin urmare, toate materialele vor fi livrate pe stick USB 3.1 sau Hard-Disk extern, tot cu interfata USB 3.1.

Ne putem deplasa oriunde in tara, chiar si in strainatate. Vor exista costuri suplimentare pentru transport (daca distanta depaseste 50km) si cazare (daca distanta depaseste 100 km).

Recomandam ca beneficiarul sa faca selectia fotografiilor pentru album. Dar daca nu va permite timpul, sau din oricare alt motiv nu doriti, le vom selecta noi, insa trebuie sa stiti ca nu ne putem da seama ce persoane doriti sau nu doriti sa apara in album.

Toate fotografiile vor avea parte de editare de baza (Adobe Lightroom), dupa selectia initiala. Aceasta include: colorizare, crop, corectie de perspectiva, balans de alb, expunere, si contrast.

Ce nu include: eliminare obiecte nedorite, retusarea pielii, sau alte manipulari grafice avansate.

Sedinta foto din ziua evenimentului este foarte importanta, iar pentru a obtine rezultate bune, recomandam sa alocati aproximativ doua ore.

Un fotograf profesionist ar trebui sa faca intotdeauna back-up. Nu trebuie sa va faceti griji ca vom pierde materialele filmate/fotografiate. Copiem cardurile pe laptop chiar in timpul evenimentului, de mai multe ori, iar cand ajungem acasa le pastram in dublu exemplar, pe hard-disk-uri diferite, pana la editarea si predarea lor. Dupa aceasta, pastram si o copie a materialelor finale timp de un an.

Nu putem fi raspunzatori pentru cazurile in care anumite persoane prezente la eveniment nu apar in fotografii. In cazul in care doriti sa va asigurati ca respectivele persoane vor aparea in fotografii, va rugam sa ne solicitati direct acest lucru.

Aceasta optiune nu este disponibila, evenimentele se prelucreaza in ordinea in care au avut loc. De asemenea, urgentarea procesului ar putea avea un impact negativ asupra calitatii.

Rezolutia se refera strict la numarul de pixeli din imagine. Imaginea 4K are mult mai multi pixeli (de 4 ori mai multi decat FullHD 1080p), si implicit este mult mai detaliata. O imagine buna insa, nu este creata doar de rezolutie, iar acest lucru l-am detaliat pe blog, puteti accesa dand click aici

Pentru descrierea detaliata a tehnicilor pe care le folosim, vizualizati articolul Ce tehnica folosim pentru fotografierea si filmarea evenimentelor?

Cand vine vorba de aparatura, majoritatea fotografilor se impart intre cele 3 brand-uri: Canon, Nikon si Sony. Noi folosim aparate DSLR si Mirrorless din gama Sony, atat pentru fotografie cat si pentru video. Mai multe informatii despre aparatura si tehnica, gasiti pe blog.